Перевод: с болгарского на все языки

играчи

 • 1 четворка

  four
  четворка каро the four of diamonds
  (коне) four-in-hand, a team of four horses
  (лодка) four oar
  (трамвай и пр.) (tram etc.) number four
  (четирма играчи и пр.) foursome
  * * *
  четво̀рка,
  ж., -и four; \четворкаа каро the four of diamonds; ( коне) four-in-hand, a team of four horses; ( лодка) four oar; ( трамвай и пр.) (tram etc.) number four; ( четирима играчи и пр.) foursome; ( близнаци) quadruplets; \четворкаа скул спорт. four sculls.
  * * *
  tetrad
  * * *
  1. (коне) four-in-hand, a team of four horses 2. (лодка) four oar 3. (трамвай и пр.) (tram etc.) number four 4. (четирма играчи и пр.) foursome 5. four 6. ЧЕТВОРКА каро the four of diamonds 7. три четворки three fours

  Български-английски речник > четворка

 • 2 елитен

  прил d'élite, selectionné, e; елитни войски troupes d'élite; елитни играчи joueurs sélectionnés.

  Български-френски речник > елитен

 • 3 подбирам

  гл 1. choisir, faire le (son) choix, sélectionner, trier; подбирам приятелите си choisir ses amis подбирам думите си choisir ses mots; подбирам семе (листа и др.) trier les graines (les feuilles); подбирам грижливо trier sur le volet; в спорт подбирам играчи sélectionner des joueur; 2. нар presser de (pousser а) avancer, faire avancer, prendre (emmener) avec soi; (само за добитък) toucher; 3. (прибирам пола, рокля и под.) trousser, retrousser, relever (une robe, une jupe, etc.); 4. диал (нахвърлям се срещу) prendre а partie qn, entreprendre qn; se jeter sur, tomber sur, fondre sur.

  Български-френски речник > подбирам

См. также в других словарях:

 • бостон — (анг. boston) 1. игра со карти слична на вистот, со четири играчи или со помал број карти и три играчи (наречена така по градот Бостон во Северна Америка) 2. еден вид танц (американски валцер) …   Macedonian dictionary

 • FK Žarkovo — Football club infobox clubname = FK Žarkovo fullname = FK Žarkovo nickname = founded = 1925 ground = capacity = chairman = manager = flagicon|Serbia league = season = position = pattern la1=|pattern b1=|pattern ra2= pattern la1=|pattern… …   Wikipedia

 • ЦСКА (футбольный клуб, София) — ПФК ЦСКА София …   Википедия

 • David Silva (Portuguese footballer) — For the Dutch footballer, see David Mendes da Silva. For the Brazilian footballer, see David Da Silva. David Silva Personal information Full name David Mendes da Silva …   Wikipedia

 • алтернативен шах — вид шах во кој од двете страни учествуваат по двајца играчи и повлекуваат потези наизменично и без договарање …   Macedonian dictionary

 • банка — (гер Bank) 1. установа за парично и кредитно работење, 2. зградата во која е сместена таа установа, 3. вложените пари на сите играчи во едно делење на карти при коцкањето, 4. комп збир на идентични хардверски компоненти (на пр, збир на идентични… …   Macedonian dictionary

 • бејзбол — (анг base ball) спорт 1. национална спортска игра во САД со топка и палица, ja играат два тима со по 9 играчи, 2. топка за таа игра …   Macedonian dictionary

 • блок — (фр. bloc) 1. сојуз (на држави, политички партии или други организации) 2. група згради или улици што сочинуваат посебна целост 3. тетратка од подврзани листови хартија (чисти или со печатен текст) што можат лесно да се одвојат (хартии за цртање …   Macedonian dictionary

 • блокада — (гер. Blockade) 1. вој. целосно опколување на тврдина, град или крај заради присилување на предавање 2. екон. прекинување и забрана на секаков промет со некоја држава 3. банк. прекинување на исплатата на пари, на давањето на кредит 4. мед.… …   Macedonian dictionary

 • ватерполо — (анг. water polo) спорт, игра со топка во вода се игра пливајќи, со по седум играчи во секоја екипа …   Macedonian dictionary

 • вист — (анг. whist) игра со карти за четворица играчи (со 52 карти) …   Macedonian dictionary


Поделиться ссылкой на выделенное

Прямая ссылка:
Нажмите правой клавишей мыши и выберите «Копировать ссылку»